1. Življenjska pot, začetek, kariera, služba: Voda 1

Potovanje pomeni mnogo več od profesionalne aktivnosti. Označuje, da lahko delamo tisto, kar želimo ali kar bi radi delali, da bi življenje potekalo brez nepotrebnega napora, jasno in lahko. Če ta »palača« v bivalnem prostoru manjka, so možni problemi z zdravjem! Podaljšek pomeni bogastvo.

2. Odnosi, čustva, ljubezen, poroka: Prst 2

Platonski, profesionalni in strastni odnosi. Naši odnosi z drugimi so vedno rezultat tega kako mi nosimo druge v sebi. Odnos s strankami je možnost za denar, z najdražjo pa poroka. Če ta palača v bivalnem prostoru manjka, ženske lahko imajo težave. Podaljšek pomeni srečo, če tu živi več žensk!

3. Starši, predniki, učitelji, nadrejeni, mentorji: Les 3

Občutek spoštovanja in časti je tradicija. Simbolu dreves, energije, ki se giblje navzgor se pridružuje simbolično, pomen glasbil-ustvarjanje zvoka. Če ta palača v bivalnem prostoru manjka, je občutek izgube energije! Podaljšek pomeni uspeh.

4. Bogastvo, denar, blaginja, srečni blagoslovi: Les 4

Pretok vesoljnega izobilja v naše življenje, tudi sredi največjih tegob. Imeti resnično percepcijo in izkušnjo srečnih okoliščin v mnogih področjih v življenju. Če ta palača v bivalnem prostoru manjka, so možne težave v službi! Podaljšek pomeni uspeh v službi.

5. Tai Qi – Enotnost, mir, zdravje: Prst 5

Vitalno središče v telesu-hara, je globok in ukoreninjen prostor iz katerega prihaja življenjska energija. V središču doma ustvariti simboličen, zunanji del okolja, majhen vrt. Dati fontano.

6. Prijatelji, prostovoljci, sosedi, pomočniki, angeli varuhi: Kovina 6

Predstavlja vrata skozi katera prihajajo prostovoljci, osebe, ki nas bodo podprle, dobri sosedi, »angeli« figurativni in resnični, ampak tudi, da mi služimo, kot prijatelj drugim, darujoč jim brezpogojno, svojo nadarjenost, čas in energijo. Če ta palača v bivalnem prostoru manjka, so možne težave z nadrejenimi, z zdravjem, z vitalnostjo! Podaljšek je skrb za reveže in svoje bližnje.

7. Otroci, kreativnost, plani, projekti; dišave: Kovina 7

Tu ustvarjamo plane in projekte o vsem. Če ta palača v bivalnem prostoru manjka, so lahko težave z varčevanjem denarja za užitek, delimo denar brezobzirno drugim! Podaljšek je družabnost, sreča.

8. Kontemplacija, duhovno, meditacija, molitev: Prst 8

Notranje znanje prihaja iz naše zavesti o lastnem neznanju. Spoznanje sebe, meditacija pozno v noči ali zjutraj. Če je podaljšek so težave: prepiri, napetosti, zaradi vse večje sebičnosti! Če ta palača v bivalnem prostoru manjka, so težave pri oploditvi. Neporočene ženske bodo imele težave z reproduktivnimi organi!

9. Slava, ugled, napredek, razsvetljenje, iluminacija: Ogenj 9

Biti izpolnjen z energijo Ognja, pomeni manifestirati energijo jasnosti. Svetloba žarči iz notranjosti razsvetljenja. Treba je delati tisto kar si želimo. Če ta palača v bivalnem prostoru manjka, preveč mislimo o mnenju drugih! Podaljšek - postanemo znani v družbi.

Magični kvadrat – Lo Šu
Povezava:
Feng shui forum